top of page

Olika mycket intressanta saker.


1. Man kan platta ut ett gram guld till en kvadratmeter. Det blir så tunt att solen kan lysa igenom vilket är bra om man till exempel vill göra ett effektfullt kyrkfönster. Man kan äta bladguld, och reumatiker kan få det insprutat i lederna. Ett kilo guld är stort som en liten citron. Förr i världen blev guldsmeder ibland stulna och instängda och fick sitta och jobba åt den som snott dem. Ibland högg de av det ena benet på dem för säkerhets skull. Å andra sidan var guldsmeder tillåtna att bära bjärta och färgglada kläder vilket var förbjudet för de flesta. Inget av det här utspelade sig i modern tid. Det är länge sedan. Längre sedan än sjuttiotalet.

2. Strutsars ögon är mycket större än deras hjärnor.

3. En hummer är biologiskt odödlig. Finns det något mer intressant? Tveksamt.

4. Stonesalbumet "Black and Blue" rankas ofta som ett av deras sämre. Det är intressant för det är svinbra. Det hörs ju.


bottom of page